Uw woningschatting (ook wel WOZ-waarde genoemd) wordt gebruikt om vast te stellen hoeveel aanslag u verschuldigd bent. De WOZ-waarde voor uw woning wordt vastgelegd op uw onkostennota. U kunt het ook zelf vinden en het taxatierapport opvragen. Mocht u het niet eens zijn met de schatting van uw eigendom, dan kunt u een protest indienen.

Wat is de WOZ-waardering?

Jaarlijks wordt de schatting van alle gronden in Amsterdam geƫvalueerd door de Wet waardering onroerende zaken (WOZ). Deze demonstratie laat zien hoe wijken de inschatting van woningen en organisaties evalueren.

De WOZ-schatting van een woning wordt gebruikt om bepaalde uitgaven te berekenen, bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting. De WOZ-schatting van uw woning wordt vastgelegd op uw onkostennota.

WOZ-waarden zijn afhankelijk van marktwaarderingen. Evaluaties worden in heel Nederland op dezelfde manier uitgevoerd volgens strenge normen. De WOZ-schatting van een onroerend goed is afhankelijk van de kwaliteiten van het gebouw, officiƫle taxaties en de verkoopkosten van onroerend goed in de buurt.

Zie voor meer gegevens over WOZ-waarden:

www.rijksoverheid.nl (in het Nederlands)

www.waarderingskamer.nl (in het Nederlands)

Uw WOZ-waardering controleren

De WOZ-schatting van elke woning in Amsterdam kunt u opvragen bij het WOZ-waardeloket. Vul uw locatie in in de case linksboven met Locatie (gebied), klik dan op Zoeken (zoeken). Als dat fundamenteel van belang is, zou u dan de specifieke locatie kunnen kiezen waarnaar u op zoek bent.

In Amersfoort wordt uiteraard ook gebruik gemaakt van de WOZ waardes. Het is ook mogelijk om er een gratis waardebepaling Amersfoort te krijgen. Klik gerust op de link. Waardebepaling Amersfoort.