Ritsen zijn er in vele variƫteiten. Een ritssluiting voor een jasje zal een scharnierende ritssluiting zijn die kan sluiten en / of openen, afhankelijk van het doel van het kledingstuk. Sommige ritsen zijn bevestigd aan de binnenkant van het kledingstuk, terwijl anderen aan de buitenkant zijn bevestigd. Er zijn ook riemriem, clip ritsen en allerlei andere soorten rits voor kleding. Een rits voor de jas is meestal een aparte rits sluiting die aan de binnenkant van de jas aan een zak aan de binnenkant hecht.

 

Rits voor de broek meestal alleen de voorkant van de broek. De rits aan de achterkant gaat naar de taille en is meestal verborgen door de broek. Omdat de meeste broek knoopfronten hebben, is het niet nodig om de voorkant van de broek te gebruiken. Een ritssluiting is aan de overkant van de borst genaaid, zo goed, zo niet beter dan ritsen op de voorkant van de broek. Sommige fabrikanten hebben zip-wegnaden die langs de zijkanten van de torso lopen, deze zijn meestal erg klein en laten ze niet toe dat ritsen samen worden gerund.

 

Ritsen kunnen in verschillende vormen komen. De meest voorkomende en veelzijdige vorm is de platte closed-end rits, die het gemakkelijkst is om te bevestigen en los te maken van kledingstukken. Vlakke ritsen zijn er in vele variĆ«teiten – vaak aangeduid als een platte voor- of verhoogde naad, die een verscheidenheid aan sluitingsstijlen mogelijk maakt. Sommige van de meest populaire stijlen zijn de doos gesneden, dolk en yakult, die een Zweeds ontwerp is dat lijkt op de bladen van een pijl. De meeste ritsen hebben een soort van een ritsvoet. Een ritsvoet is een soort voet gemaakt in de ritssluiting, zodat wanneer het open is, de ritssluiting veilig op zijn plaats wordt gehouden.